Nagradu „Čovjek - ključ uspjeha, djelatnik godine" na Danima hrvatskog turizma u Župi dubrovačkoj u kategoriji "Djelatnik prodaje i marketinga u turizmu" dobio je zadarski turistički djelatnik Hrvoje Anić.

Anić je najveći dio karijere proveo kao direktor hotela Pinija, bio je prije toga direktor hotela u Crikvenici, a u 2018. i kandidat na natječaju za direktora Turističke zajednice Grada Zadra, kada je prednost dobio Mario Paleka. Anić je novi angažman pronašao u heritage hotelu Maškovića Han, gdje je kao direktor napravio veliki iskorak u poslovanju i promidžbi ovog vrijednog turističkog objekta zadarskog zaleđa.

- Moram prvenstveno zahvaliti ljudima iz Općine Pakoštane koji su mi tada dali povjerenje, našim poslovnim partnerima, koji su nam dali podršku u najtežim trenucima, te posebno svim zaposlenicima, kaže Anić.

Upravljanje hotelom preuzeo je 1. ožujka 2020. godine, netom prije ulaska u lockdown. Bilo je to izazovno vrijeme, koje im je u jednu ruku i dalo vremena da se pripreme za povratak normalnog života. Posebno se to odnosi na restoran, čiji je novi meni osmislio poznati chef Tom Gretić. Ovaj iskorak prepoznao je vodič Gaullt&Millau, koji mu je za napredak dodijelio drugu toku, kuharsku kapicu koja označava kvalitetu gastronomske ponude, kao što ju u Michelinovim vodičima označavaju zvjezdice.

U obrazloženju odluke o nagradi Aniću, Hrvatska turistička zajednica navela je kako je pod njegovim vodstvom Maškovića han doživio pravi procvat, da je unaprijedio restoran i uslugu na svim poljima.

- U odnosu na 2019. godinu imamo dvoznamenkasto povećanje prometa i financijskih prihoda. Kvaliteta smještaja, njegova promocija i podizanje gastronomske ponude odrazili su se na dolaske, pa je objekt i dalje dobro popunjen, posebice vikendima, a ima onih koji dođu specijalno zbog restorana. S kapacitetom od 16 soba mi ulazimo o kategoriju butik-hotela i ne možemo posebno dizati broj noćenja, ali svojom ponudom možemo promovirati cijeli ovaj kraj, kaže Anić.

Kao posebnu vrijednost ističe suradnju s lokalnim žiteljima, od kojih se otkupljuju poljoprivredni proizvodi i napitci koliko je god to moguće. Treba istaknuti i kako je oko 90 posto osoblja iz Vrane i Pakoštana.

- Mi živimo zajedno s lokalnim stanovništvom, koji su u ovom objektu vidjeli mogućnost zaposlenja mladih, školovanja učenika koji u njemu provode praksu, plasiranja svojih proizvoda... Prepoznali su da je u njemu njihova budućnost, a mi se moramo i dalje truditi i raditi kako bismo spremni dočekali normalnija vremena, zaključuje Anić.