Xanthi je grad u sjevernoj Grčkoj kojemu je ove godine pripala čast organizirati natjecanja u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzrast kadeta pod nazivom „Prvenstvo Balkana" i „Prvenstvo Mediterana". Na ovim natjecanjima sudjelovale su zemlje koje pripadaju tzv. balkanskom i mediteranskom dijelu Europe i Mediterana: Bugarska, Egipat, Albanija, Rumunjska, Moldavija, Srbija, Grčka, Kosovo, Turska, Makedonija i Hrvatska. Hrvatska hrvačka reprezentacija na natjecanjima je sudjelovala u ženskoj i muškoj konkurenciji, a među odabranicima trenera i izbornika Hrvatske hrvačke reprezentacije bio je i hrvač Zadra Roko Strika.

Prvo natjecanje „Prvenstvo Balkana" održano je u četvrtak, 28. studenog, a Roko se natjecao u težinskoj kategoriji do 80 kilograma. Ova kategorija brojala je 14 hrvača, a prvi Rokov protivnik bio je Moldavac Alexandrus S., aktualni prvak Svijeta i prvak Europe. U vrlo teškoj borbi Roko je izgubio tehničkim tušem odnosno rezultatom 8:0. U nastavku natjecanja Roko je ulaskom svog prvog protivnika u finale dobio priliku kroz repasaž boriti se sa domaćim predstavnikom Rougeris O, kojeg je Roko uspio pobijediti sa vrlo atraktivnim i učinkovitim tehnikama, a rezultat na kraju borbe bio je 8:1. Ovim rezultatom Roko je već na prvom natjecanju izborio broncu za našu reprezentaciju.

Drugo natjecanje „Prvenstvo Mediterana" održano je u nedjelju, 31. listopada na kojemu je Roko također nastupio u kategoriji do 80 kilograma. Ovaj put konkurencija se sastojala od devet hrvača. Vidno iscrpljen od skidanja kilograma i održavanja kategorije još od prošlog vikenda i Prvenstva Hrvatske u slobodnom načinu hrvanja, Roko je prvu borbu izgubio od Perović M. (SRB). dok ga je u borbi za broncu dočekao naš hrvač iz zagrebačkog HK Hrvatski dragovoljac Salajec M. od kojega je Roko također izgubio i na taj način se smjestio na 5. poziciju „Prvenstva Mediterana".

- Ovi rezultati su od velike važnosti za našu reprezentaciju i za naš klub. Pokazatelj su sustavnog rada u klubu i kvalitetnih treninga koje Roko provodi u posljednjih devet godina kao član HK Zadar. Moram napomenuti kako je Roko debitant na ovakvim velikim turnirima, a isto tako i najmlađi je u ovoj uzrasnoj kategoriji. Nadamo se da ćemo mu moći priuštiti odlaske i putovanja na sve potrebne reprezentativne akcije kao i na turnire koji nas očekuju što je jedina garancija da možemo očekivati visoke rezultate i u budućnosti. Osim što je odličan hrvač, Roko je i odličan učenik 2e razreda Gimnazije Jurja Barakovića, a svojim ponašanjem svijetli je primjer cijeloj svojoj generaciji kao i svim mlađim polaznicima našeg kluba, istaknuo je trener Vladimir Menčik.