Novi stečajni upravitelj Adrije Dražen Vidman podnio je Trgovačkom sudu u Zadru svoje prvo izvješće o stečajnom postupku i stanju stečajne mase, nakon što je u kolovozu preuzeo ovu dužnost od Dragana Bijelića. Protiv bivšeg stečajnog upravitelja podignuta je optužnica da je posjed Adrije za minimalnu naknadu ili bez naknade ustupio poduzetniku Branku Bunguru. Rješenjem Ministarstva pravosuđa Bijelić je brisan s liste A stečajnih upravitelja za područje nadležnosti Trgovačkog suda u Zadru te je automatskom dodjelom za stečajnog upravitelja dužnika imenovan Dražen Vidman iz Ivanca.

Vidman je fotografirao stanje pogona u Gaženici i pršutane u Drnišu te sud izvijestio o stanju predmeta. Radi primopredaje dužnosti odgođene su javne dražbe za prodaje nekretnina i pokretnina zakazane za 30. rujna. Održana je jedna sjednica Odbora vjerovnika a Vidmanu se javilo više interesenata za kupnju imovine, predstavnici Koordinacijskog odbora radnika Adria d.d. radi poslovnih pozicija koje je imao prednik stečajnog dužnika, bivši zaposlenici zainteresirani za tijek pojedinih sudskih postupaka itd.

Nekretnine koje čine stečajnu masu nalaze se u Zadru i Drnišu. Bivši tvornički krug stečajnog dužnika u Zadru površine 48.352 m2 je devastiran, o čemu svjedoči fotodokumentacija, baš kao i bivša pršutana u Drnišu, od koje gotovo da i nema ostataka na parceli. Od pokretnina je ostalo nešto hladnjača, kompresora, agregata, vaga, tokarskih strojeva, glodalica. Vidman je Sudu predložio što žurnije sazivanje skupštine vjerovnika kako bi se donijele odluke od daljnjim postupanjima.