Iako je javnosti rečeno i o tome postoji odluka Gradonačelnika kako će izrada strategija razvoja HNK Zadar i Koncertnog ureda, koštati 190 tisuća kuna bez PDV-a, u planu javne nabave i dalje se navodi izrada tog plana samo za Koncertni ured na iznos od 130 tisuća kuna. Koncertni ured je u paketu s Kazalištem za 199 tisuća kuna i posebno na 130 tisuća kuna.

Poslali smo sporni izvadak iz Plana javne nabave za 2021. godinu, tražeći očitovanje Odjela za kulturu preko kojeg je išao taj posao povjeren Bilaver Savjetovanju. Zbog čega je u tom planu stavka za dvije ustanove na 199 tisuća kuna i posebno za Koncertni ured od 130 tisuća kuna, pitali smo nadležne u Gradu Zadru. Te dvije stavke uvršene su prvim izmjenama u Plana javne nabave i to u lipnju nakon što je posao u travnju ugovoren s Bilaver Savjetovanjem.

I dobili smo općeniti a ne konkretni odgovor kojeg prenosimo u cijelosti:

"Plan nabave donosi se za proračunsku godinu i njegov je cilj sustavno pronalaženje najpovoljnijeg načina nabave s obzirom na potrebe u okviru planskog razdoblja. Planiranje se temelji na procjeni potrebnih količina roba, radova i usluga. Naručitelj može izmijeniti ili dopuniti plan nabave tijekom proračunske godine. Sve izmjene ili dopune plana nabave će biti vidljivo naznačene do kraja proračunske godine u odnosu na osnovni plan nabave, navode iz Odjela za kulturu i sport koji ima vlastito računovodstvo."

Ali nisu reagirali niti na posljednje izmjene plana javne nabave u rujnu.  Jer za Koncertni ured i dalje se planira izrada stareteškog plana od 130 tisuća kuna.

Izrada petogodišnjeg Plana razvoja za dvije ustanove u kulturi u kojima bi vijeća i na osnovu programa rada izabrani ravnatelji trebali nuditi razvoj, javnosti je najavljena krajem travnja za razdoblje od 2021. godine koja završava do 2026.

Iz Kazališta nedavno su pohvalili da su pri kraju izrade tog plana, koji je podsjećamo rađen i za Narodni Muzej i Kazalište lutaka, županijske ustanove te za puno veće novce ostao mrtvo slovo na papiru. S tim da ga u Kazalištu lutaka nisu ni prihvatili.

Ali kada može Hajduk imati plan razvoja, odnosno zabijenih golova za idućih pet godina, što ne bi taj dokument imale i zadarske ustanove.