Na svetkovinu Svih svetih u ponedjeljak 1. studenoga, svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

- Svetkovina Svih svetih prizemljuje nas, ali nas i uzdiže. Prizemljuje nas jer nam govori tko smo - slaba prolazna bića koja danas tu jesmo, a sutra nismo. Ali nas i uzvisuje jer nam govori o nebeskom Jeruzalemu, o mjestu gdje je silno mnoštvo koje bijaše opečaćeno i kliču Svemogućemu zavijeke, kako nam Ivan u Otkrivenju reče. A onamo i mi težimo, rekao je mons. Puljić, potaknuvši da i mi čeznemo priključiti se tome mnoštvu i ubrojiti se među Isusove izabrane svece, mučenike i blaženike koji su opečaćeni i spašeni.

- Naš život prolazi u trajnoj napetosti između neba i zemlje. Između onoga što nas zemaljština vuče, misleći da smo ovdje na zemlji vječni, pa sve svoje energije potrošimo ovdje. I onoga što u duši osjećamo, čežnju prema gore. Srca gore, svaki put poziva nas liturgija. Ne vežite se za ovo prolazno. Ovo je potrebno, ne možete živjeti bez toga. Ali, niste stvoreni za ovu zemlju. Vi ste stvoreni za vječnost, poručio je nadbiskup Puljić.

Potaknuo je sve da čuju što Isus govori i da budu među svijetom koji sluša i upija Isusove riječi.

- Uvodna molitve svetkovine kaže da slavimo našu domovinu, nebeski Jeruzalem gdje Boga hvale preobraženi udovi Crkve, naša braća i sestre u Kristu. Onamo i mi putujemo, u vjeri ohrabreni njihovim zagovorom i primjerom. Čeznimo za onim što je na nebesima. Priključimo se u duhu silnom mnoštvu spašenih iz Knjige Otkrivenja, pa s njima skupa molimo i kličimo: Blagoslov i slava, mudrost i zahvalnica, čast, moć i slava Bogu našemu, potaknuo je nadbiskup Puljić, koji je na kraju mise udijelio papinski blagoslov s potpunim oprostom.