Gradsko vijeće dalo je suglasnost Tržnici Zadar za izmjene Općih uvjeta isporuke komunalne usluge javne tržnice na malo. Protiv davanja suglasnosti bili su jedino vijećnici SDP-a predvođeni Danielom Radetom.

- U ovoj odluci postoji neki trik, a to je članak 10. Licitacija je ujedno i natječaj, a vi sada ovdje dodajete riječi "na zahtjev" jer ste na zahtjev dali kafić umjesto da ste išli na javni natječaj. Kako bi se opravdali, sada morate mijenjati Statut. Je li to točno?, pitao je Radeta direktora Tržnice Tomislava Letinića.

Radeta je pritom govorio o baru otvorenome ovog ljeta na Staroj pijaci. Tada nam je Letinić potvrdio kako je prostor drvene kućice s terasom bez natječaja dan u zakup društvu u suvlasništvu supruge djelatnika Tržnice. No tvrdio je kako je sve po propisima te da su njihov zahtjev za zakupom odobrili nakon provjere s pravnom službom i potvrde da nema zakonske prepreke.

Radeti je kurtoazno zahvalio na pitanju.

- Međutim, ne bih se složio s vašom izjavom. I prije mog dolaska i za vrijeme mog mandata, što je već tri i pol godine, više od 90 posto naših prodajnih mjesta davali su se na zahtjev. Tu spadaju štandovi i prodajni prostori, apsolutno sve osim poslovnih prostora kojima raspolaže Tržnica Zadar. Jedno vrijeme smo imali i kiosk. Jedina promjena koja se dogodila u studenome prošle godine je ta što smo zbog smanjenja troškova i pojednostavljenja davanja, odnosno da bi što prije došli do prihoda, i drvene kućice stavili u grupu prostora koji se mogu dati na zahtjev, s time da ako postoji interes dva ili više korisnika za kućicu ili bilo koje prodajno mjesto, provode se natječaji ili licitacije kao i za poslovne prostore, poručio je direktor Tržnice koji je potpisnik ugovora kojim je prostor kafića dan u zakup za 2.952 kuna mjesečno.