Vodovod d.o.o. Zadar, u svojoj ukupnosti, nema problema s izvođenjem asfalterskih radova, ustvrdio je to direktor Tomislav Matek na novinarski upit nakon upozorenja javnoosti na rupe koje su ostale nakon njihovih zahvata na više gradskih  ulica.

 Ali već u drugoj rečenici direktor Vodovoda otkriva ono što je već rekao na sjednici Gradskog vijeća da se "izbor novog izvođača radova za predmet nabave "Asfalterski radovi" produžio".

Direktor Matek  objašanjava zašto je  tome tako, a što smo tražili u novinarskom upitu.

U travnju 2021. godine u EOJN objavljeno je javno nadmetanje za predmet nabave "Asfalterski radovi" s procijenjenom vrijednošću 4 milijuna kuna, a pristigla je jedna ponuda na iznos od 7.2 milijuna kuna. Obzirom da je iznos pristigle ponude bio veći od procijenjene vrijednosti predmeta nabave odnosno od osiguranih financijskih sredstava naručitelja, to je postupak nadmetanja poništen u svibnju 2021., sukladno ZJN-u. U lipnju 2021. pokrenuto je novo nadmetanje, te je u srpnju, između dvije pristigle ponude, izvršen odabir ponuditelja Ceste zadarske županije d.o.o. iz Zadra s kojim je u srpnju 2021. sklopljen Okvirni sporazum za dvije godine na iznos od 3.988.216,25 kn (bez PDV-a) i u kolovozu 2021. Prvi ugovor na iznos od 1.993.194,00 kn (bez PDV-a), navodi direktor Vodovoda i ističe kako oni radi na asfaltiranju prometnica kako bi se uzrokovani kraći zastoj riješio u što kraćem roku.

Vodovodu d.o.o. Zadar nije poznato na koju se ulicu upit poziva obzirom da u Ul. E. Kumičića Vodovod d.o.o. Zadar ne nalazi kako Stanicu tehničkog pregleda Euroherca, tako niti rupu koja bi se, navodno, u navedenoj ulici trebala nalaziti.
Ukoliko se upitom misli na Ul. E. Kvaternika, rupa na prometnici u navedenoj ulici je sanirana, napisao je direktor Tomislav Matek.

Važno da to nije bila prepreka da se ta rupa sanira baš nakon našeg upita, što smo slučajno dokumentirali. I nisu to bile Ceste Zadarske županije, već ekipa Vodovoda.