U Zadru je počeo „lov na vještice", naravno ne onaj američki u kojem je vladala paranoja od komunista, već HDZ-ovski na ona „Tri luda".

To što su gradski vijećnici odbili podržati dotaciju od još tri milijuna za KK Zadar, svjesni da će biti osuđeni od dijela javnosti jer su dirnuli takozvanu svetinju, za gradsku vlast je ispala katastrofa i to epskih razmjera. Smiješan je taj dio priopćenja HDZ-a kojim se očito želi parirati nedostižnoj elokvenciji i filozofskom znanju predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića, pa se pozivaju na mit o Herostratu.

A zapravo mitomanija odavno postoji u samom Zadru s antičkim korijenima da bi iz HDZ-a postavili, široj javnosti nerazumljivo pitanje Quo vadis, Zadre naš jedini?
Ali priznati da je Zadar samo njihov, a mogu ga uništiti Tri luda, kako su etiketirani Marko Pupić Bakrač, Ante Rubeša i Enio Meštrović, kojem se još dodaje zečje srce, govori kako je HDZ upao u zečju stupicu.

Vijećnicima koji su uvjetovali dotaciju KK Zadar ili koji su ponudili amandman za ta tri famozna milijuna kuna, pa čak i nove izbore, do jučer vladajuća većina odgovara ucjenom samih građana. Gradonačelnik Branko Dukić imao je spremnu i napisanu PR-ovsku taktiku nakon neizglasanog rebalansa Gradskog proračuna da kaže građanima - e sad ćete vidjeti što ćemo vam mi napraviti radi ona Tri luda.

Prvo je Dukić govorio kako ono što je SDP-ov Danijel Radeta predložio u amandmanu već postoji u socijalnom programu, a onda je ispalo da će građani snositi posljedice jer oni u Gradu očito nisu dobro planirali proračun. Dakle, pomoć za obitelji s četvori i više djece uvršteni su u rebalans Proračuna kao Dukićevo predizborno obećanje, plaće tetama u privatnim vrtićima ugovorene su kao i svake godine, financiranje produženog boravka prošireno je na Katoličku osnovnu školu te Privatnu u kojoj roditelji to već plaćaju u cijeni školarine... I sve to za još dva proračunska mjeseca.

O Adventu je ružno i govoriti kad se zna da TZ Grada Zadra uplaćuje dio boravišne pristojbe Gradu Zadru, a on to vraća u sufinanciranje zabave umjesto u namjensko podizanje komunalnog standarda. A tu Grad Zadar pada na ispitu - dovoljno je spomenuti da nemaju novaca za dovršetak ceste i parkirališta u Petrčanima ili sanaciju obalnog zida u Foši, a da ne govorimo o dijelu urušenog bedema koji su pod zaštitom UNESCO-a.

Lov na vještice pretvoren je u grubu manipulaciju s građanima Zadra kojima je više puna kapa KK Zadra oko kojeg se suvišno lome koplja dok bacačica koplja Veronika Šokota odlazi u Zagreb jer u Gradu Zadru nema podršku za svoj sportski razvoj.