U prosincu će se održati 13. tradicionalna manifestacija „Degustacija mladih vina i maslinovih ulja, Nadin 2021". Manifestacija se održava povodom dana Sv. Nikole putnika i na kojoj poseban značaj dajemo autohtonim sortama Maraštini i Plavini, koje će biti ocjenjivane posebno, van konkurencije ostalih vina. 

Ocjenjivački i prezentacijski dio bit će organiziran u suradnji sa stručnim službama, kako bi se sve odvijalo na iznimnoj kvalitetnoj razini, najavio je predsjednik „Udruge vinogradara i vinara Nadin" Tomislav Glavić.

Svi sudionici manifestacije dužni su predočiti potvrdu o cjepivu / PCR test ne stariji od 72 sata / negativan antigenski test ne stariji od 48 sati / potvrdu o preboljenju Covida ne stariju od 12 mjeseci. Onima koji dođu bez Covid potvrde testiranje će biti dostupno obaviti na licu mjesta.

Ukoliko epidemiološka situacija ne dozvoli okupljanje sudionika, svi koji predaju svoje uzorke biti će pravodobno obaviješteni o rezultatima istih.

Zaprimanje uzoraka maslinovog ulja i vina bit će od 8. do 13. studenog u prostorijama OŠ Nadin, u vremenu od 17 do 19 sati. Za maslinovo ulje potrebne su dvije boce od 0,25 l i kotizacija u iznosu od 250,00 kn po uzorku, a za vino dvije butelje od 0,75 l ili 2 boce od 1 l te kotizacija u iznosu od 150,00 kn po uzorku.

I ove godine radit će se kemijska analiza maslinovih ulja.