Stižu prve reakcije na obraćanje gradonačelnika Branka Dukića u kojem je zbog rušenja rebalansa optužio vijećnike većine da su svjesno doveli u pitanje nastavak čitavog niza projekata. 

- BRANKO LAŽEŠ!, velikim mu je slovima putem Facebooka odgovorio šef zadarskog SDP-a Daniel Radeta.

On je istaknuo kako se to sve moglo izbjeći da su glasali za njihov amandman kojim bi se tri milijuna namijenjena za KK Zadar preusmjerila za potrebe ugroženih građana. Njegov amandman nije prihvatio ni nezavisni Enio Meštrović, čime je dao drugu šansu vladajućima da udovolje njihovim zahtjevima oko transparentnosti poslovanja kluba.

- Branko Dukić, Enio Meštrović i ostali vijećnici koji su bili protiv Amandmana imali su priliku izglasati rebalans proračuna sa svim potrebama za projekte i ustanove, a iz kojeg je izuzet sporan dio koji se odnosi na financiranje KK Zadar. Amandman nisu podržali! Da jesu, ništa od ovoga što je Branko Dukić uz pomoć Jerka Trogrlića nadrobio na kolegiju gradonačelnika se ne bi dovodilo u pitanje, pa čak ni plaće djelatnika koje su fiksni dio proračunskih rashoda. Vijećnici koji su bili protiv Amandmana moraju živjeti s tim, da su oni ti koji su umirovljenicima s minimalnom mirovinom i djeci koja žive na rubu siromaštva, s ovom odlukom ukrali Božić, poručio je Radeta.