Općinski sud u Zadru sudio je 67-godišnjem muškarcu s debelim dosjeom koji je u Vodovodnoj ulici u Novalji ukrao torbu s novčanikom, novčanim iznosom od 100 kuna i drugim osobnim predmetima oštećenika.  Nakon što je iz torbe uzeo 100 kuna, preostale predmete i torbu bacio je u grmlje, stoji u presudi objavljenoj na e-oglasnoj ploči.

- Utvrđeno da je okrivljenik kazneno djelo počinio u izravnoj namjeri, bio je svjestan svog djela i htio je njegovo počinjenje. Sama izravna namjera okrivljenika u odnosu na kazneno djelo krađe razvidna je iz činjenice što je okrivljenik iskoristio nepažnju oštećenika u odnosno na ostavljenu torbu sa novčanikom i drugim stvarima te da je postupao sa ciljem kako bi iz iste otuđio i iz nje oduzeo stvari i novac oštećenika. Pri ovome kaznenom djelu, namjera okrivljenika nije bila protupravno pribavljanje tuđih predmeta vrijednosti manjih od tisuću kuna iz razloga što okrivljenik nije znao koliko će novca u torbi ili novčaniku pronaći, pa stoga nema namjere prisvajanja stvari male vrijednosti, ustvrdila je sutkinja Jasna Ančić Barić koja otegotnom okolnošću smatra okrivljenikovu višestruku osuđivanost.

Zadarski sud osudio ga je na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora, što nije česti slučaj jer kad je riječ o kaznenim djelima krađe, okrivljenici najčešće dobiju tek uvjetnu osudu. 

- Očito je da sve do sada izrečene kazne u odnosu na ovog okrivljenika (njih ukupno osam, op.a.) te da se njegova upornost u činjenju kaznenih djela može spriječiti samo izricanjem bezuvjetne kazne zatvora, pojašnjava se u presudi.