U Športskom centru Višnjik na nizu mikrolokacija nalazi se različito raslinje. Na jednoj, kod bazena i u blizini teniskoga kompleksa, prošlih je dana bilo živo.

- Evo, došli smo vidjeti što je s biljkama koje smo, u suradnji sa ŠC-om Višnjik, posadili prije određenoga vremena, govori dipl. ing. agronomije Višnja Sikirić.

Međutim, nije to bio kurtoazni posjet, nikako! Nastavnica Višnja Sikirić dovela je skupinu učenica i učenika Poljoprivredno prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića na terensku praksu.

- Ovo je radni posjet, dio naše praktične nastave. Neki od učenika bili su ovdje kad smo biljke i zasadili i sad ćemo svi obaviti što je potrebno da bi tim biljkama bilo optimalno razvijati se.

Budući kvalificirani vrtlarice i vrtlari uhvatili se posla. Alatke u rukama, netko okopava, netko rahli zemlju, netko uklanja korov, netko orezuje... Lijepo je to zanimanje, čovjek je na friškom zraku, ima izravnu komunikaciju s prirodom.

- Imamo mi u školi i vrt i staklenik, ali rado dođemo negdje na teren. Drago nam je da smo pridonijeli da Višnjik ljepše izgleda, zaključuje nastavnica Višnja Sikirić.