Dok je slušao kritike na račun svog izvješća za prvu polovicu godine, gradonačelniku Branku Dukiću zasmetao je spomen građevinske mafije.

Vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša tako je rekao da "dvije milijarde kuna investicija znači da ovim gradom vlada građevinska mafija u suradnji s pročelnikom Darkom Kasapom", dok je njegova stranačka kolegica Marjana Botić, referirajući se na projekte obnove dviju palača i aglomeracije, nadležnima spočitnula kako ne znaju upravljati onime što dobiju kad građevinska mafija odradi svoj posao.

- Šaljete policiju, DORH. U ovih posljednjih pet godina svjedok sam raznih upita policije jer oni moraju postupati po anonimnim prijavama, da ne kažem svih vas i tko je. Dođu, ispituju i nikad nisu ništa našli. A kako je to moguće? Odgovorno kažem da u ovih pet godina otkako sam ovdje nema nikakvog kriminala u gradskoj upravi. Ako ima pogodnosti, ja to ne znam, ali što se tiče natječaja, sve je transparentno. To su toliko rigorozni uvjeti, morate elaborat napraviti da uopće izađete na natječaj. Uporno spominjete građevinsku mafiju, a čini mi se da je poanta, "dobio je netko drugi, a nije moj", i onda na taj kontekst želite baciti da je to sada građevinska mafija. Ja stvarno nemam interesa kad neka firma dobije. Spominjati građevinsku mafiju... Ajde pokažite prstom pa će ih DORH osuditi, a ne ovako nekoga osuđivati. To je zapravo način kako biste se vi ponašali da dođete ovdje. Sad u drugim gradovima gradonačelnici provjeravaju što je bilo prije. Cijeli mandat će im proći u provjeravanju i čitanju. Nikad neće ništa potpisati jer ne vjeruju ni sebi ni onima koji su uz njih. Mi smo ovdje jedan tim koji vjeruje jedan drugome i dobro radimo. Po meni ta rečenica o građevinskoj mafiji ne stoji i ne smije se upotrebljavati, istaknuo je Dukić.