Večernji list objavio je snimku na kojoj je vidljivo kako alkoholizirani dvojac previja ozlijeđenog prijatelja u Covid šatoru kod Opće bolnice Zadar.

I dok jedan previja muškarca koji je pao niz stepenice i uistinu ima puknutu usnicu i slomljen zub, drugi snima. Koriste medicinski materijal, zavoje, čak i injekcije i nazdravljaju pivom. Svom performansu dodaju i tvrdnje da oni moraju pomoći svom prijatelju jer osoblje navodno pije kavu. Govore kako nema nikoga i da su preuzeli bolnicu. Koriste i kompjuter za kojeg tvrde da je bolnički i to za gledanje borbi Mirka Filipovića.

- Kad ti ovdje nitko neće vodim te na šivanje u Benkovac, govori jedan od muškaraca u videu i kaže da će sve ovo završiti u novinama. Večernji list je dobio ovaj uradak na uvid uz tvrdnju da je riječ o bolničkom krugu i uz krug zadarske opće bolnice.

Ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina potvrdio im je da je video nastao u šatoru COVID odjela zadarske opće bolnice.

- Sve se dogodilo nedavno i nažalost ti su ljudi tamo napravili to što ste vidjeli. Nije istina da nikog nije bilo tamo. Mi smo ih medicinski obradili, a oni su potom radili to što ste vidjeli u videu. Jedan od njih je bio pozitivan, a druga dvojica su otišla u izolaciju - rekao nam je kratko ravnatelj zadarske opće bolnice Željko Čulina i na upit kako je bilo nadzora ako se vidi da su muškarci u praznom šatoru koristili i medicinski materijal poput injekcija i zavoja, pili pivu, koristili kompjuter rekao:

- Zato smo o svemu i obavijestili policiju.

Novinari su ovu situaciju usporedili sa scenom filmom Reservoir Dogs. Snimku možete pogledati na linku.