U Sportskom centru Višnjik u utorak, 26. listopada 2021. godine potpisani su ugovori o organizaciji i održavanju dviju velikih priredaba - Europskoga prvenstva 2022., te Svjetskoga prvenstva 2023. godine u mažoret sportu.

- Veliko nam je zadovoljstvo što smo, nakon nekoliko uspješnih prethodnih događaja u Višnjiku, sasŠportskim centrom Višnjik dogovorili i potpisali ugovore za dva velika događanja, europsko i svjetsko prvenstvo u mažoret sportu. Na neki način potpisivanje ugovora je formalni čin budućega parnerstva i buduće sadržajne suradnje sC-a Višnjik i Majorete sport World Federation za koju (suradnju) vjerujemo da će biti dugotrajna i uspješna - kaže Željka Banović, predsjednica Majorete sport World Federation, te predsjednica hrvatskoga Saveza mažoretkinja i pom-pon timova.

U ime Sportskoga centra Višnjik ugovor je potpisao direktor Denis Karlović.

- SC Višnjik iznimno je počašćen što je uspostavljeno čvrsto partnerstvo s nacionalnim savezom, te svjetskom federacijom mažoret sporta. Radujemo se budućim događanjima u Dvorani Krešimira Ćosića, u našem gradu, a i ovo je partnerstvo potvrda da je SC Višnjik sa svojom infrastrukturom već etabliran kao privlačno odredište za velika događanja. Mažoret sport, eto, postao je na svoj način dio velike obitelji na Višnjiku i značajno će obogatiti svekoliki njegov život. Zahvaljujemo i nacionalnom savezu i svjetskoj federaciji, te gospođi Željki Banović na dosadašnjoj suradnji, te na tomu što su u SC-u Višnjik prepoznali ozbiljnoga partnera za uspješnu dugoročnu suradnju. Dva velika događaja u mažoret sportu u našem gradu doprinijet će, uz ostalo, održivom razvoju sportskoga turizma i daljoj afirmaciji i Višnjika i grada Zadra - kazao je Denis Karlović.

Prema informacijama Željke Banović u Zadru na Europskom prvenstvu 2022. godine (lipanj, 22. - 26.) sudjelovat će oko četiri i pol tisuće sportskih mažoretkinja. Natjecat će se u tri dobne skupine, u 11 disciplina. Na svjetskom prvenstvu u rujnu 2023. godine, pak, sudjelovat će sportske mažoretkinje s četiriju kontinenata. Tako će Zadar i SC Višnjik u sljedećim dvjema godinama u određenom trenutku biti središte okupljanja, natjecanja i druženja sportskih mažoretkinja.