S gripom se u javnost vratio zadarski epidemiolog dr. Alen Medić koji je za Radio Zadar potvrdio prve slučajeve oboljelih od gripe i to obje, poznate  varijante tog virusa.

Prijavljeno je oko 60 slučajeva, potvrđena su tri, kazao je dr. Medić, najavljujući kako od danas počinje i i cijepljenje.

-  Zavod za javno zdravstvo od danas je podijelio 10 tisuća doza cjepiva po ambulantama obiteljske medicine,  dok druga polovica stiže za dva tjedna. Cijepljenje se preporučuje osobama iznad 65 godina, kroničnim bolesnicima, uključujući i djecu, osobama u kontaktu s kroničnim bolesnicima, zdravstvenim djelatnicima i trudnicama, kazao je epidemiolog koji vjeruje da će cjepovo protiv gripe planuti kao i svake godine.

Prema epidemiologu Mediću, moguće se cijepiti istovremeno i protiv gripe i protiv COVID-19, a možete se napraviti razmak od 14 dana.

- Ako se cijepite u kraćem razmaku neće biti problema, rekao je dr Alan Medić. lani se o gripi nije govorilo, dominantan je bio koronavirus, a cijepivo protiv korone bilo je tek u najavi