Mjesec dana od smjene Stipice Radoša, Domski odbor raspisao je natječaj za imenovanje novog ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma.

Kandidati moraju imati završen odgovarajući studij, položen stručni ispit, najmanje osam godina radnog iskustva. Dodatne kompetencije koje se vrednuju su poznavanje stranog jezika, osnovne digitalne vještine i iskustvo rada na projektima.

Podsjetimo, Radoš je smijenjen nakon što je SDP-ov županijski vijećnik Jure Zubčić objavio poruku i snimku u kojima je danas bivši ravnatelj Đačkog doma uhvaćen kako daje svoj osobni račun turistima koji su tijekom ljeta boravili u domu kao karanteni za zaražene koronavirusom. Na taj je način, sumnja policija, primio 16.591,50 kuna.

Radoš je Đački dom vodio od kolovoza prošle godine, kada je nakon velikog obrata tijekom natječajnog postupka postavljen za vršitelja dužnosti. Ovog ljeta dobio je petogodišnji mandat koji prekinut nakon niti dva mjeseca. Valjda će novi ravnatelj duže trajati.

Rok za podnošenje prijava kandidata je osam dana od objave natječaja u Narodnim novinama, 22. listopada. Do imenovanja novog ravnatelja Đački dom kao v.d. vodi Roko Bralić.