Smatrajući kako iza nove većine u Županijskoj skupštini stoji kupoprodaja mandata, Akcija mladih podnijet će prijavu policiji i državnoj odvjetništvu zbog trgovine utjecajem.

O svemu je priopćenjem javnost izvijestio njihov vijećnik Marko Pupić Bakrač:

Ono što se dogodilo na sjednici Županijske skupštine u petak 22. listopada je vrhunac kokošarenja, nema dalje, a moralno-političkom smislu dno dna, nema dublje. Kako bi se spasila većina trgovalo se i kupovalo na sve strane. Tako je u koaliciji završila srpska stranka s deklariranim ustašama (ili kvazi ustašama, kako hoćete) sve pod kapom vladajuće stranke, pardon osuđene zločinačke organizacije. Smješnija ili jadnija, kako hoćete od cijele te situacije su obrazloženja aktera. Oni su glasali neovisno jedni o drugima, programska koalicija... bla,bla... Bogme jest programska s programom zadovoljavanja vlastitih interesa, a jesu se i namirili neovisno jedni od drugih.

U svezi cijele te situacije mi ćemo podnijeti PU Antona Dražine i Državnom odvjetništvu prijavu zbog kupoprodaje mandata, odnosno trgovine utjecajem . Sve ovo je bilo najavljivano i očekivano pa su zasigurno napravili pripremne radnje kako bi identificirali, uhitili i procesuirali počinitelje. Evo na primjer ja osobno znam tko je vodio razgovore i pazario po Stankovcima pa valjda zna i policija. Također, sudski ćemo zatražiti zabranu da HSP AS koristi ime oca domovine Ante Starčevića jer grupica intelektualno potkapacitiranih ljudi kalja njegovo ime, lik i djelo svojim bizantskim aktivnostima. Neka se ostave Ante Starčevića i stranku nazovu HSP kokošar Pićo, sukladno radu i djelovanju.

Kome sva ova zbivanja nisu otvorila oči nikada i neće.