Ivica Žuvela upozorio je danas na sjednici Županijske skupštine župana Božidara Longina na nezakonitosti u Zavodu za hitnu medicine Zadarske županije to mobing u Općoj bolnici. Pitao ga je i što misli poduzeti u jednom i drugom slučaju.

- U Zavodu za hitnu medicinu ravnatelj Ivica Erlić više se puta oglušio o Zakon o braniteljima, o čemu imam nalaz inspekcije te nalog ministra Beroša da se problem riješi. Nije vam problem što se zapošljavaju koordinatori mimo specijalizacije ili frizerke u računovodstvo? Mislim da to pokazuje da ravnatelj radi što hoće i kako ga volja, ustvrdio je Žuvela.

Longin je odgovorio kako je u Zavod već poslana revizija, a što se tiče ostavke koju je predsjednik Upravnog vijeća Vladimir Kovačević ponudio zbog navodnih nezakonitosti, podsjetio je kako je upravo Kovačević inzistirao na njemu.

Drugo pitanje bilo je o glavnoj sestri Opće bolnice Zadar Dariji Katuši, koja je ostala na tom mjestu iako je, prema Žuvelinim navodima, zbog njezinog mobinga i linča otkaz dalo 64 medicinskih tehničara i sestara.

- Ne mislim se baviti sestrama u bolnici, odgovorio mu je Longin, što je vijećnika jako razljutilo.

- Ostao sam bez teksta. Vas ne zanimaju sestre! Koji staleži Vas zanimaju, a koji ne? Trebaju Vas zanimati i sestre i čistačice. Da vas zaboli sestra bi bila prva koja bi Vam doša pomoći, kritizirao ga je Žuvela.