Iako je na javni natječaj pristigla jedna ponuda, državni prostor na Bilom brigu do daljnjega ostaje prazan. Vidljivo je to iz rezultata koje je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo mjesec dana nakon otvaranja ponuda pristiglih na natječaj za prodaju ukupno 16 nekretnina.

U tom vremenu dva puta su se oglušili na naš upit o interesu za poslovni prostor površine od 81,24 m2 u prizemlju zgrade u Šibenskoj ulici 4D. Radi se o zapuštenom prostoru bez sanitarnog čvora, priključak za struju, plinomjer ni vodomjer. Početna cijena za takvu nekretninu iznosila je 465.000 kuna, plus 2.500 kuna troška procjene vrijednosti poslovnog prostora i izrade energetskog certifikata.

Iz Ministarstva su sada objavili tablicu iz koje je vidljivo kako su zaprimili jednu ponudu, ali su je ocijenili nevaljanom. Objašnjenje za takvu ocjenu nisu ponudili javnosti.

Inače, na natječaj je pristiglo ukupno sedam valjanih i tri nevaljane ponude za 6 poslovnih prostora, dok za 10 njih uopće nije iskazan interes.