Županijski HDZ udovoljio je zahtjevima Kristijana Kapovića te su uoči današnje sjednice Županijske skupštine provedene smjene u upravnim vijećima županijskih ustanova, u kojima će od sada sjediti ili im predsjedati članovi liste kojoj je on na izborima bio koordinator.

Dužnosti predsjednice Upravnog vijeća Doma zdravlja Zadarske županije razriješena je dr.sc. Melanija Ražov Radas. Biogradsku liječnicu na mjestu predsjednika zamijenit će magistar politologije i predsjednik Županijske skupštine Antonio Vučetić.

Predsjednik UV u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA više neće biti dipl.ing. prehrambene tehnologije Daniel Segarić, nego Milan Stojanov. Segarić će na mjestu člana Upravnog vijeća zamijeniti Katarinu Miletić. Zvonimir Dorkin razriješen je dužnosti člana UV Županijske uprave za ceste Zadarske županije, a novi član je Marko Klanac. I Stojanov i Klanac županijski su vijećnici izabrani s Kapovićeve liste.

Zanimljivo je da su odluke koje su objavljene danas u službenom glasniku Zadarske županije potpisane 15. listopada, na dan za koji je Kapović sazvao tiskovnu konferenciju, na kojoj se očekivalo da će najaviti izlazak iz koalicije. Tim odlukama Kapoviću ipak nije u potpunosti udovoljeno, jer nije dobio mogućnost upravljanja upravnim vijećima i biranja ravnatelja ustanova. U međuvremenu se pojavila informacija da će njegovi ljudi (Marino Radović, Robert Pelicarić, Denis Bruketa) ipak dobiti još jedno mjesto u AGRRA-i i dva u Domu zdravlja, čime će dobiti potrebnu većinu.