Unatoč obećanju vladajućih, na dnevni red treće sjednice Županijske skupštine nije dospio  prijedlog za izmjenu Poslovnika kojim SDP traži da se sve sjednice snimaju te da te snimke budu trajno dostupne na internetu.

Zbog izostanka te točke danas će se sastati odbor na kojem će SDP-ovci zahtijevati uvrštenje ove točke. Ne prihvaćaju opravdanja poput onih kako je snimanje teško organizirati u privremenom prostoru za održavanje sjednica tijekom epidemije koronavirusa - Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku. Napomenimo kako im nije bio problem organizirati live streaming konferencija Stožera civilne zaštite Zadarske županije koje su se održavale na otvorenome. S druge strane, u Gradu Zadru postoji prijenos uživo, ali čak se i oni nevoljko odlučuju za pohranjivanje sjednica Gradskog vijeća, pravdajući se troškovima.

- Predstavnička tijela, kao i jedinice područne samouprave, u potpunosti moraju biti u korak s vremenom u kojem djeluju. Danas uistinu nije zahtjevan zadatak osigurati video snimanje Skupštine te javnu objavu tih snimaka kako bi građani koji su nas i birali mogli lakše ocjenjivati naš rad. Na taj način bi mogli prosuđivati o radu Skupštine u cjelini, kao i svakog pojedinačnog vijećnika i vijećnicu. Živimo u društvu koje već godinama gubi povjerenje u predstavnička tijela a jedan od osnovnih razloga je njihova nedovoljna transparentnost. Javnom objavom video snimaka sjednica Skupštine svi građani i građanke će imati uvid u rasprave i glasanje svakog vijećnika/vijećnice. Biti vijećnik, odnosno vijećnica je čast i na tu poziciju su nas izabrale/i građanke i građani naše Županije. Kako smo mi u praksi njihov glas u Skupštini, obvezni smo na svaki način omogućiti svima da prate naš rad, odnosno učiniti im dostupnima sjednice Skupštine, navodi se u prijedlogu SDP-a upućenom još krajem srpnja.