Uz juneće tripice, jetricu na venecijanski i onu sa žara, dobre kobasice iz asortimana najboljih zadarskih mesnica te vina nadinske vinarije „Glavić" protekao je četvrti dan ovogodišnjeg zadarskog Festivala mesa „Meat Me 2.0". Gastronomsku priču na temu iznutrica u četvrtak je na Staroj pijaci vodio mladi „Turisthotelov" chef Klaudio Mrkić, a sa svojim tek pripremljenim loncima pridružili su mu se restoran „4 kantuna", konoba „Skoblar" i catering „Turisthotel".

Oblaci koji su se počeli skupljati nad Zadrom još od jutarnjih sati ponešto su smanjili broj posjeta Festivalu, posebice u odnosu na srijedu kada je na programu bila teletina.

- Manje gužve, a isto posla, prokomentirao je mali pad posjete Renato Kraljev, koji ispred Turističke zajednice Zadar te u suradnji s brojnim partnerima i Hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom školom, profesorima i marljivim, sveprisutnim učenicima, organizira najveći dio Festivala, onaj gastronomski i ugostiteljski.

„Meat Me 2.0" u petak ulazi u završnu fazu. Ujutro je na programu tema marendi od junetine. To znači da će se pripremati juneći gulaš, pa velika lešada, peći će se juneći ramsteci, a moderator dana Klaudio Mrkić će pripremiti nekoliko desetaka porcija pašticade s njokima. U programu će sudjelovati restorani „Groppo" i „Sabunjar" te „Turisthotelov" catering. Vinarska zvijezda dana bit će PZ „Masline i vino" uz nezaobilazni „Maraskin" mali cocktail bar, a program će voditi RTL-ova novinarka Nikolina Radić.

U petak navečer od 18 sati program se mijenja. Po planu bi se na Staroj pijaci trebala održati velika gradelada u kojoj će sudjelovati Udruga mladih Puntamika sa svojim XXL roštiljem, „Picnic Mingle & Fun" gastro-prikolica, a svoj poseban show s odležanim mesom će imati i lanac „Beef Shop". Na bini Festivala svirat će zagrebačka grupa „Bang Bang", a program će voditi popularni Davor i Prte.

Naravno, i jutarnji i večernji program ovisit će o ćudima vremena. Meteorolozi za petak najavljuju kišu, ali će se tek ujutro znati hoće li se programi moći održati. Na Staroj pijaci je postavljen veliki šator, ali bi u slučaju jačeg nevremena ipak moglo doći do odgode programa.