U utorak i srijedu u udarnim terminima (16 sati popodne i 8 sati ujutro) snimili smo nezapamćenu gužvu na zadarskim cestama i kilometarske kolone u svim smjerovima.

Riječ je o radovima na aglomeraciji Zadar-Petrčane koji su se proširili na križanje ulica Put Vrela i Put Bokanjca s Ulicom Hrvatskog Sabora. Početak je bio najavljen za ponedjeljak, a iako su već onda građani snimili prve gužve, tek su jučer ceste u potpunosti zatvorene.

Podsjetimo, u prvoj fazi prometovanje u dijelu ulice Put Vrela u potpunosti je zabranjeno, te se preusmjerava preko Tribanjske ulice/Ulice Franje Fanceva. Promet će se u ulici Hrvatskog Sabora odvijati se u jednom traku naizmjenično i regulirati prometnim semaforima. Ljepljivom trakom prekrižen je smjer za Pag i Ražanac na tablama uz samo raskrižje. Ovih dana na teren su također došli policajci koji reguliraju promet zbog povećanog pritiska. 

Do kad će trajati ova prva faza nije poznato, ali znamo da je konačan završetak radova predviđen za siječanj 2022. godine. 

U međuvremenu nam se javio čitatelj s Novog Bokanjca koji je ovu situaciju prozvao "prometnim hororom na rubu grada": 

- Ova situacija blago je rečeno katastrofična za sve sudionike u prometu, a pogotovo za stanovnike Novog Bokanjca. Tamo je škola, kolone su po cijelom kvartu, ljudi se kao ovce gube po obližnjim kvartovima tržeći izlaz iz slijepog crijeva.  Ne mogu na ovo raditi u današnja vremena, bezglavo. tj. bez plana i ideje rade gluposti ne shvaćajući gdje to vodi. Inače, smatram da bi trebali uskladiti radove na cestama na razini grada i ne dopuštati da se svaki projekt vodi zasebno bez da to usklade međusobno. Oni srozavaju kvalitetu života u našem gradu i izazivaju jutarnje frustracije što im svakako nije na pohvalu, napisao je stanovnik Novog Bokanjca.