Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić poslala je danas upit Gradu Zadru, pri kojem je i Stožer civilne zaštite, u kojem traži objašnjenje zbog čega se za ulazak na Meat me festival traži COVID potvrda.

Priopćenje gradske vijećnice prenosimo u cijelosti:

- Molim Grad Zadar kao suorganizatora događanja Meat me na otvorenom dijelu tržnice, da javnost i mene hitno izvijestite tko je propisao i sukladno kojim napucima kako se za obilazak i konzumiranje proizvoda sa ugostiteljskih štandova na otvorenom, treba pokazati (i kome?!?) COVID propusnica? Molim točan naputak po kojem se to provodi.

I inače upitno i diskriminatorno pokazivanje covid propusnica koje su propisane za ulazak u zdravstvene ustanove netko od organizatora festivala Meat me (mislim kako bi pojedini zdravstveni djelatnici uopće mogli propitivati popularizaciju jedenja mesa sa više aspekata) ali svejedno: tko je tako i kome omogućio zadiranje u zdravstveno stanje i privatne stvari proširio na posjećivanje ugostiteljsko - humanitarnog okupljanja na javnoj, otvorenoj tržnici?!

Molim odgovor o kome se točno radi imenom i prezimenom i funkcijom: primjerice gradonačelnik Dukić, netko od pročelnika, direktor tržnice Letinić, direktor TZ Paleka... pa ću na osnovi dobivenog odgovora uputiti pitanje dalje na ministarstva i nadležne instance.

Bezveznost traženja covid propusnica za događanje na otvorenom koje ne podrazumijeva neku neuobičajenu tržnici natiskanost ljudi, a koje bi valjda trebalo omogućiti određenu promociju domaćih proizvoda građanstvu, relaksaciju i humanitarno uključivanje građana - a nikako njihovo odbijanje, plašenje, živciranje i diskriminiranje... neću ni komentirati.

Ludilo u suorganizaciji ionako duboko problematične gradske uprave i turističke zajednice Grada Zadra se nažalost širi, ali vjerujete obzirom na više poziva ljudi koji su mi se obratili, a koje ste onemogućili o obilasku, zači kako ljudima sve teže pada besmislenost i nepravednost nametnutih zabrana, navodi vijećnica u Botić.