Zadarska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj u suradnji sa projektnim partnerima Institutom za oceanografiju i ribarstvo te s Javnom ustanovom RERA - S.D. održat će u utorak, 19. listopada u prostorijama INOVAcije, Centra za kreativne industrije u Zadru, sastanak prekogranične suradnje na temu „Inovativne projekcije proistekle kroz organizaciju pilot projekata u poslovanju i trženju proizvodima ribarstva kroz projekt PRIZEFISH" i "Održivo ribarstvo na Jadranu kroz inovativne tehnologije i jadranske riblje proizvode - projekt PRIZEFISH".

"Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda" ili skraćeno projekt PRIZEFISH, dio je prve prioritetne osi „Plava inovacija" programa prekogranične suradnje INTERREG Italija- Hrvatska 2014-2020.

Ribarimo bolje! Ostvarimo više! Očuvajmo jadransko more! - krilatica je projekta čija je provedba započela 1. siječnja 2019. i traje do 31. prosinca 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta je 3.117.680,00 eura, od je čega 85% financirano iz ERDF. Ciljevi projekta PRIZEFISH su razvoj prekograničnog lanca opskrbe ribarstva i lanca vrijednosti na Jadranu te kapitalizacija istih kroz prekogranične zajedničke treninge radi povećanja potencijala dugoročne gospodarske, ekološke i društvene održivosti na jadranskim obalnim područjima.

Vodeći partner je Sveučilište u Bolognji, a ostali partneri su: Zadarska županija, Institut za oceanografiju i ribarstvo,  Ministarstvo poljoprivrede, Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Ribarska zadruga Omega 3, Ribarska zadruga Istra, CNR: Institut morskih znanosti ISMAR, ASSAM: Agencija za agrohranu regije Marche, CESTHA: Eksperimentalni centar za očuvanje staništa,  Srednja škola "Remo Brindisi", OGS: Nacionalni institut oceanografije i eksperimentalne geofizike,  Organizacija proizvođača školjkaša - Bivalvia Veneto, Regija Emilia - Romagna.