Udruga Antropop u suradnji s Odjelom za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru u subotu i nedjelju, 22. i 23. listopada na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru (predavaona 125 i Code Hub), organizira konferenciju G:Rad - od doma do destinacije.

Cilj konferencije je detektirati procese u javnom prostoru i zajednici te interdisciplinarno promišljati i istraživati transformacije grada Zadra.

Na njoj će sudjelovati 11 izlagača s različitim temama, a cijeli program možete vidjeti na poveznici.

- Želimo okupiti stručnjake iz raznih područja društvenih i humanističkih znanosti koji će iznositi rezultate svojih istraživanja i radova na temu grada, a sve s ciljem prezentacija dobrih praksi i iznalaženja mogućih rješenja za neke od problema s kojima se, specifično, grad Zadar suočava. Osim znanstvene zajednice, u konferenciju će biti uključeni i stručnjaci s područja raznih polja umjetničkog stvaralaštva koji se u svojem radu bave promišljanjem grada, javnog prostora i srodnim temama, kao i ostali zainteresirani, kako bi dali jedni drugima nove uvide u različitost praksi i metoda. Umrežavanjem i suradnjom želi se potaknuti povoljna klima za daljnji rad te promišljanje pozitivnih rješenja i promjena u društvu, poručili su organizatori.