Dan prije otvaranja ponuda za izvođenje radova na prvoj fazi komunalnog opremanja poslovne zone Crno u vrijednosti od 22 milijuna kuna, otvorene su ponude za stručni nadzor.

Onaj tko bude bio izabran uvest će izvođača radova u posao od devet mjeseci, kada se to ugovori s najpovoljnijim među sedam ponuđača.

Za nadzor, uslugu koja je procijenjena na 680 tisuća kuna bez PDV-a, dobiveno je osam ponuda, od kojih je šest dalo dokaze za uplatu jamstva ozbiljnosti svoje ponude. To nisu napravili zadarski kandidati s najnižim ponudama: Civil Engineering Consultancy s ponudom koja iznosi 234.850 kuna kao ni Zajednica ponuditelja Aniva Inženjering i Idassacommerce čija ponuda je dana na 280 tisuća kuna.
Najniži iznos ponude nije nužno kriterij za odabir.

Ponuda AD CON iznosi 296 tisuća kuna, zagrebački Capital Ing s ponudom od 308 tisuća kuna, zatim Sedra consulting koji je ponudio 324 tisuće kuna za svoj nadzor. U kategoriji najvećih ponuda, a opet daleko nižih od procjene vrijednosti, jesu zadarske firme Gin Company s iznosom od 345.300 kuna i dubrovački Trames koji je ponudio 353.595 kuna, dok je zagrebački Investinženjering dao najveću ponudu od 380.380 kuna. Sada već bivši direktor Investinženjeringa koji je u Zadru radio dosta velikih nadzora, Damir Stipanov, jedan je od trojice osnivača i član Uprave AD CON, osnovane u Zadru 2017. godine.