Jedan od najluksuznijih cruisera svijeta Seven Seas Explorer u nedjelju će pristati u Zadar, u okviru kružnog putovanja Mediteranom. Seven Seas Explorer bit će drugi brod cruising kompanije Regent Seven Seas Cruises koji će zaploviti nakon izbijanja pandemije, a nakon polaska iz Trsta pristat će u još šest luka - Corfu (grčki otok Krf), Bari, Sorrento, Zadar, Kotor i Dubrovnik.

Nakon zaključenja kratke mediteranske sezone ovaj luksuzni cruiser koji prima 750 putnika ide preko Atlantica u Miami, kako bi odradio (tamošnju) ljetnu sezonu na Karibima.

Proglašen tada najluksuznijim brodom na svijetu, Seven Seas Explorer započeo je s radom 2016. godine, kao prva novogradnja Regent Seven Seas u više od deset godina. Plovilo od 56.000 tona postavilo je novi standard za luksuzni odmor sa značajkama koje uključuju Regent Suite. Smješten na 14. palubi broda, jedinstveni apartman površine 360 četvornih metara najveća je smještajna jedinica ikada izgrađena na brodu za krstarenje, a čak uključuje i privatni spa centar.

Brod je također poznat po zbirci specijaliteta, blagovaonicama, luksuzno opremljenim salonima i barovima. Uz ova dva broda Regent planira vratiti svoju cijelu flotu u akciju do veljače 2022. godine.

Koncesionar zadarske luke Zadar International Port Operations (ZIPO) sezonu zaključuje tek 19. prosinca, kada bi trebala doći Costa Deliziosa