"Obnova zgrade sagrađene početkom 20. st. za potrebe tadašnje Škole za obrte i zanate organizirana je i provodi se u skladu s izvedbenim projektom kojim su predviđeni potrebni građevinski radovi, vodeći se načelima svrhovitosti, pridržavanja profesionalnih standarda i sigurnosti svih dionika".

Ovo je odgovor kojeg smo nakon dva dana čekanja dobili iz Ureda rektorice na konkretna novinarska pitanja. Možda smo uranili, ali Sveučilište kao investitor mora imati dinamički plan izvođenja radova na zgradi koja je predugo bila gradsko ruglo i ugrožavala život prolaznika u povijesnoj jezgri grada.

Pitali smo ih mogu li informirati javnost o tome kako će se organizirati gradilište rekonstrukcije Tehničke škole s obzirom na složenost zahvata: kad će biti rušenje dijela radionica, hoće li biti zatvaranja i privremene regulacija prometa na ulici koja prolazi uz glavni ulaz, te jesu li dobili suglasnost Grada za zatvaranje određenog broja parkirnih mjesta? Ima li iznenađenje ulaskom izvođača radova u tu derutnu građevinu? Koliko je ona opasna s obzirom na prizore urušenog krova i fasade?

Sve smo mi to pitali, ali odgovora nismo dobili. Istina i da su nam to već rekle druge službe ali sa Sveučilišta nema potvrde informacije o rušenju dijela radionica i htijenju da se prošire na taj prostor koji je bio namijenjen za gradnju nove škole.

Radove izvodi Strabag a nadzire ih D&Z. Slike često govore više od riječi, pa tako i fotogalerija napravljena početkom ovog tjedna.