Kao što je jučer najavljeno, danas je otvorena licitacija za montažne drvene kućice za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i djelatnosti trgovine u sklopu manifestacije "Advent u Zadru". Novost su niže cijene najma u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu, što pozdravljaju ugostitelji čije je blagajne opustošio „lockdown".

Prije korone cijena zakupnine kretala se od 20 tisuća kuna nadalje, dok je ove godine kućicu moguće dobiti već za 7 tisuća kuna, koliko iznosi početna cijena zakupnine za njih 15 od ukupno 25. Najskuplja je ponovno ona s najvećom terasom, od 36 m2 uz Kapetanovu kulu. Za nju će zainteresirani morati izdvojiti minimalno 12 tisuća kuna, što je i dalje više nego duplo manje u odnosu na 2019. godinu. Doduše, imat će četiri dana manje za zaradu jer će ove godine program trajati 36 umjesto tadašnjih 40 dana.

Dvije su dimenzije kućica (2,8x2,8 m2 - velike i 2,8x2,4 m2 - male), a tlocrt je isti kao i za vrijeme dosad najuspješnijeg i najposjećenijeg Adventa u Zadru. Na Trgu pet bunara nalazit će se 13, a na Trgu Petra Zoranića 12 kućica.

- Ponuditelj koji zadovolji kriterije i uvjete može ostvariti pravo na zakup samo jedne kućice. Ako jedan ponuditelj dostavi ponude za više kućica i za više od jedne kućice bude utvrđen kao najpovoljniji ponuditelj, istom se se dati u zakup kućica za koju je ponudio najveći iznos zakupnine. Preostale kućice će se dati u zakup sljedećem najpovoljnijem ponuditelju, navodi se u tekstu javnog poziva kojeg je objavila Tržnica Zadar.

Javno otvaranje ponuda održat će se 29. listopada u 13 sati u Velikoj vijećnici na Narodnom trgu.