Mihaela de Micheli Vitturi s Eniom Ninčević prošlog je mjeseca postale europska viceprvakinja olimpijske klase 49FX, dok je njezina blizanka Marija Anđela de Micheli Vitturi u paru s Norvežankom Maj Kristin Hansen Borgen, prije koji dan u Brazilu osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu klase šljuka.

Snipe Womans World Champinship održan je u Sao Paulo. U Brazilu je šljuka jako raširena pa nije čudo da su Brazilke koje su brojčano i kvalitetom dominantne, osvojile zlatnu medalju. Na službenoj stranici SP-a objavljeno je kako je hrvatsko-norveška posada osvojila drugo mjesto iako jedriličarske nisu nikad ranije jedrile zajedno.

I dok Mihaela članica JK Uskok, Anđela je u JK Sv. Krševan kojem je flokistica Igoru Mareniću u novoj klasi NACRA 17. Anđelu smo zatekli telefonom na Viškoj regati, u posadi kojom kormilari Filip Jurišić koji je nedavno osvojio srebrnu medalju na EP olimpijske klase ILCA 7 (Laser standard).

Anđelu smo susreli kada je stigla iz Grčke s Enijom i Mihaelom i njihovim trenerom Karlom Krpljevićem. Na EP-u im je bila važan član tima i podrška. Dan poslije je na splitskom FER-u, Marija Anđela de Micheli Vitturi diplomirala na studiju računarstva.

Ona kao i njezina blizanka na prvu plijene jednom nevjerojatnom energijom i radošću. Ona je očito iskazana i među brazilskim „amazonkama„ u jedrenju. Jer, njezina flokistica Maj Kristen bila je, ispričala nam je Anđela, malo usporena i trebalo ju je svakog jutra poticati da bi postigle brzinu kojom su stigle do trona.

Njih dvije upoznale su se u Brazilu.

- Bilo je to preko Amerikanke koja me pozvala da s njom jedrim na Prvenstvu u Splitu kao skiperica. Ona me pozvala u Brazil gdje mi je našla flokisticu koja već jedri u šljuki. Mi smo prvi put sjele zajedno u taj brod na test - regati na kojoj smo bile četvrte. Nakon toga mi je Norvežanka dala svoje povjerenje kao kormilarki i taktičarki. A ona je mene naučila kako jedriti "u krmu", rekla nam je svjetska viceprvakinja koja je s ponosom razvijala hrvatsku zastavu po mjestu održavanja natjecanja.

Brazil je svakom fascinacija, pa tako i Anđeli koja je u tom milijunskom gradu vidjela ogroman broj beskućnika.

- Ujutro su me budili tukci na prozor, a imali smo i bliske susrete s majmunima jer nam je kuća bila u šumi, ispričala nam je Anđala čija će jedriličarska priča imati nastavak.