Tomislav Ćurko, nekadašnji direktor Čistoće, a potom savjetnik, određen je za privremenog zamjenika gradonačelnika Nina. Gradonačelnik je i dalje Emil Ćurko koji je uoči proljetnih izbora najavio svoje povlačenje. Kandidat je trebao biti Tomislav Ćurko, ali je on iz privatnih razloga odustao od sigurne pobjede u Gradu Ninu. Prethodno je dao otkaz u Čistoći.

Prema zakonskim odredbama, gradići kao što je Nin nemaju pravo na zamjenika gradonačelnika ali imaju na privremenog gradonačelnika. Za svaki slučaj.

„Ako za vrijeme obavljanja dužnosti nastupe okolnosti zbog kojih Gradonačelnik bude onemogućen obavljati svoju dužnost tada Predstavničko tijelo imenuje privremenog zamjenika gradonačelnika iz reda svojih članova", navodi se na stranici Grada Nina.

Provjerili smo na službenim stranicama ostalih manjih gradova, prema kojima Ivan Knez (Biograd), Ante Župan (Obrovac), Ante Fabijanić (Pag) nisu iskoristili tu zakonsku mogućnost. Grad Benkovac s više od 10 tisuća stanovnika ima pravo na zamjenika gradonačelniku, no na njihovoj stranici nije navedeno tko je zamjenik Tomislavu Buliću.

U pozivu za izložbu Europana na kojem je nagrađeno arhitektonsko osmišljavanje lokaliteta u Ninu, najavljen je dogradonačelnik Tomislav Ćurko, što nije točno. On je za sada privremeni i kao takav, samo je predstavnik Grada Nina u kojem to nije radno mjesto.

Tomislava Ćurka je Emil Ćurko imenovao i za predsjednika Vijeća Turističke zajednice u Ninu, što je prema Zakonu uloga samog gradonačelnika, ali i njegovo pravo da ovlasti neku drugu osobu.

Naravno da je stranačka pripadnost HDZ-a osnovni kriterij. Tomislav Ćurko ponovno je kandidat za predsjednika GO HDZ-a.

Ćurko je prošlog mjeseca na izborima Europske boćarske federacije izabran za novog predsjednika a privremeno je, kaže, i zaposlenik turističke agencije NIN turizam.