U petak, 15. listopada u Knjižnicu u čitaonicu Novigrad stiže istarska autorica Marilena Dužman, široj publici poznata po romanima "Gdje mi je psihijatrica?", "Razgovori s ginekologom", "Mrtav, a gladan" i ostalima. 

Marilena je upravo izdala svoj sedmi roman naziva "Haker", a nakon Medulina, Poreča, Jakovlja, Zaprešića, Karlovca i Rijeke predstavit će ga i široj zadarskoj publici u Knjižnici i čitaonici Novigrada dalmatinskog s početkom u 18,30 sati.

Marilenini romani rado su čitani u knjižnicama Zadra i okolice, a ovom prigodom čitatelji će imati priliku osobno porazgovarati s autoricom kojoj je ovo prvo predstavljanje na zadarskom području. 

"Haker" je već osvojio srca publike i dostupan je u većini knjižara diljem Hrvatske. Autorica nam je otkrila kako je za nju ovo jedan poseban roman koji nema za svrhu samo zabaviti čitatelje, već ih i educirati. Naime, glavna junakinja romana slijepa je djevojka i autorica se nada kako će čitateljima podići svijest o slijepim i slabovidnim osobama. 

Prve koje su pročitale rukopis bile su autoričine slijepe prijateljice koje su ujedno bile i oštre kritičarke. Kako one, ali i svi slijepi i slabovidni mogu čitati, te kojom se tehnologijom koriste, otkrit ćete u ovom zabavnom i napetom ljubavnom romanu.