Mega projekt aglomeracije Zadar-Petrčane početkom sljedećeg tjedna širi se na križanje ulica Put Vrela i Put Bokanjca s Ulicom Hrvatskog Sabora.

Radovi na glavnom spoju Bokanjca i Novog Bokanjca trajat će od 18. listopada pa sve do 31. siječnja 2022. godine, a kao i prometna regulacija podijeljeni su u dvije faze: u prvoj fazi Ulica Hrvatskog sabora i Put Vrela, a u drugoj Ulica Hrvatskog sabora i Put Bokanjca.

U prvoj fazi prometovanje će u dijelu ulice Put Vrela biti u potpunosti zabranjeno te će se preusmjeravati preko Tribanjske ulice/Ulice Franje Fanceva. Promet će se u ulici Hrvatskog Sabora odvijati u jednom traku naizmjenično, regulirano prometnim semaforima. U drugoj fazi u dijelu radova u potpunosti će se zatvoriti ulica Put Bokanjca, a promet će se preusmjeravati putem ulice Mile Gojsalića ili Skročine ulice. U samom dijelu raskrižja u Ulici Hrvatskog sabora promet će biti reguliran tako da se vozi u dvije trake. Privremene autobusne stanice za obje faze radova nalazit će se u Tribanjskoj ulici. Prva faza započet će 18. listopada, dok datum početka druge nije poznat jer ovisi o dovršetku prve.

Na dionicama prometnica, ovisno o dijelu u kojoj se radovi odvijaju, dijelom se zatvara promet i regulira znakovima privremene prometne signalizacije i pokretnim semaforima. Svakako, stvorit će to nove gužve na zadarskim prometnicama, čega je svjestan i direktor Odvodnje Grgo Peronja koji moli građane za strpljenje.

- To je par stotina metara obilaska. Očekuju se zastoji, ali vjerujem da će se nakon nekoliko dana vozači naviknuti na novu prometnu regulaciju i da će se to sve skupa stabilizirati. Moramo to odraditi, riječ je o spoju na postojeći kolektor visoke zone. Ovo je značajan korak prema uspješnom završetku projekta. Nakon tog proboja više nas ništa ne može zaustaviti, ističe Peronja koji je zadovoljan tempom kojim ugovoreni izvođači Strabag izvodi radove na izgradnji fekalne i oborinske odvodnje na tom području.