U sklopu "Time to Move" kampanje, zadarska Udruga CINAZ i agencija Integral Edukacijski Programi organiziraju informativne prezentacije i konzultacije na kojima će mladima predstaviti mogućnosti obrazovanja u inozemstvu, američki program kulturne razmjene "Work and Travel USA" te "Internship USA".

Informativna prezentacija o programima "Work and Travel USA" i "Internship USA" održat će se u četvrtak, 21. listopada u 13 sati na Sveučilištu u Zadru (Odjel za psihologiju), a informativna prezentacija o mogućnostima obrazovanja u inozemstvu u Srednjoj školi Biograd namijenjena učenicima dva četvrta razreda u petak, 22. listopada od 11.10 do 12.35 sati.

Tijekom ova dana, u prostorijama Udruge CINAZ održat će se i individualno savjetovanje za sve zainteresirane za ove programe u vremenskom periodu od 14:00 do 16:30h.

Sudjelovanje na informativnim konzultacijama s obrazovnim savjetnicima u potpunosti je besplatno, a registracija je moguća na sljedećoj poveznici

Work and Travel USA program idealna je prilika za odlazak u SAD, upoznavanje nove kulture, stvaranje široke mreže međunarodnih poznanstava i radnih vještina, usavršavanje jezika, ali i prilika za impresivnu ljetnu zaradu koja omogućuje putovanje na sve američke destinacije iz snova.

Internship USA prilika je za 14 mjeseci u SAD-u i relevantno radno iskustvo u području karijernog interesa odmah nakon završenog visokog obrazovanja.

Na konzultacijama mladi mogu saznati sve o najboljim obrazovnim sustavima u Europi, cijenjenim sveučilištima i inovativnim studijskim programima. Također, kroz predstavljanje uvjeta za upis te financijskog aspekta studiranja u inozemstvu, školarina, stipendija te troškova života i smještaja, moći će uvidjeti kako obrazovanje na najboljim europskim sveučilištima nije nedostižno!