NOVO Kako doznajemo, nepravilnosti su otkrivene u domu u Biogradu, čiji je vlasnik početkom prošle godine bio u medijima zbog različitih malverzacija oko višegodišnjeg ilegalnog rada, uvjeta koje pruža štićenicima, ali i uknjiženja na njihovu imovinu.

Pitali smo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kako je moguće da je unatoč tome dom nastavio s radom.

RANIJE Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, objavila je PU zadarska.

Sumnja se da je osumnjičenik u svom objektu na području Zadarske županije pružao uslugu smještaja i skrbi za nekoliko desetaka starih i teško bolesnih osoba, bez pravnog temelja, te nije primjenjivao važeće upute Zavoda za javno zdravstvo u cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije COVID-19, a kojim protupravnim pristupom i ponašanjem je u srpnju ove godine doveo do širenja zarazne bolesti među korisnicima, uslijed čega je deset korisnika oboljelo.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.