Od prošlog petka, kada je voditeljica arheološkog nadzora s Odjela za arheologiju Filipa Jurković Pešić zaustavila radove na dijelu Tuđmanove zbog novootkrivenih arheoloških nalaza, pronađeno je još šest grobova nepoznate datacije. 

- Zasad smo pronašli ukupno deset ostataka grobova koji su vezani uz crkvu sv. Ivana. Ono što znamo je da nije riječ o rimskodobnim grobovima, a s obzirom da nemaju priloge i nalaze, zasad ih ne možemo točno datirati, rekla je Jurković Pešić kojoj su se na gradilištu buduće četverotračne ceste, a sada i novom arheološkom nalazištu, pridružile arheologinje Marina Šimičić i Vedrana Glavaš, kao i nekoliko studenta arheologije različitih godina studija.

I tako će radovi na tom dijelu Tuđmanove uz same čemprese zasigurno biti zaustavljeni do konca sljedećeg tjedna.

- Postoji mogućnost da bi se mogli odužiti, ovisi o tome što ćemo naći ispod ovog, rekla je voditeljica arheološkog nadzora pokazujući nam iskopine. Otkrila nam je također da već mjesecima prati Lavčevićeve bagere jer su grobovi na ovom mjestu bili očekivani.

Podsjetimo, prije dvije godine arheolozi su na današnjoj lokaciji Centra za kreativne industrije pronašli sedam tipično rimskih grobova u kojima su se nalazile amfore i kosturi, što ovdje nije slučaj. Poznata je i činjenica da su u temeljima trgovačkog centra City Galleria na Relji krajem 80-tih otkriveni ostaci rimske nekropole.