HNK Zadar je ususret današnjem dalmatinskom derbiju zakazanom za 17 sati na Stanovima priredio pravu nogometnu feštu s humanitarnom notom na Narodnom trgu!

Riječ je o predstavljaju projekta "Zadarska dica" za kojeg se u klubu nadaju da će postati tradicionalan. Svi ljubitelji nogometa, a ponajviše oni najmlađi, bili su pozvani na druženje, zabavu i igru s igračima Zadra i Hajduka te Udrugom Cukrići-Zadar. Kasnije im se pridružila Hajdukova maskota Rico!

Nogometaši predvođeni Danijelom Subašićem, Lovrom Kalinićem i Jurom Jerbićem oduševili su prisutne kojima su podijeljene majice "I ja sam dite zadarsko". U bogatom programu organizirana je edukacija o dijabetesu, a djeca su mogla zaigrati nogomet s igračima na dva mala gola postavljena na trgu, a potom se s njima i fotografirati.

Dio novca od prodanih ulaznica za prijateljsku utakmicu Zadar-Hajduk donirat će se Udruzi Cukrići - Zadar za kupnju inzulinskih pumpica.

- Humanitarna aktivnost projekta orijentirana je prema akcijama za pojedine slučajeve i u suradnji sa zadarskim udrugama koje aktivno djeluju na području rada s djecom s teškoćama u razvoju. Inicijativa je to kojom će se članovima udruga otvoriti tribine stadiona na Stanovima kroz cijelu godinu i redovito organizirati humanitarne akcije kojom će se pomagati djeci i na neki način odužiti zajednici, ističu iz zadarskog nogometnog kluba.