Lučka kapetanija Zadar zaprimila je u četvrtak oko 12.05 sati informaciju o jedrilici koja se nasukala blizu grupe otočića Tri Sestrice. Uslijed prodora mora brodica je tonula te se tražila hitna evakuacija. Na brodici se nalazilo sedam stranih državljana. Brodica Lučke kapetanije Zadar „RH 2 ZD" u 12.15 sati isplovila je prema poziciji nasukanja i na istu je došla u 12.35 sati te je počeo prekrcaj posade s nasukane brodice. 

Desetak minuta kasnije na mjesto nesreće došlo je i plovilo Pomorske policije, a brodica Lučke kapetanije prevezla je unesrećene prema Zadru gdje je ustanovljeno kako među njima nema ozlijeđenih. Charter tvrtka će poslati svoje plovilo kako bi nasukanu brodicu oteglili na sigurno mjesto. Na mjestu nesreće nema onečišćenja mora, a daljnji očevid događaja provest će Lučka kapetanija Zadar.

Tijekom četvrtka zbog pogoršanja vremenskih uvjeta na moru, neiskustva i neodgovornog ponašanja nautičara, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka i lučke kapetanije zaprimile su više poziva u pomoć. Imali su još dvije intervencije u šibenskom akvatoriju: blizu uvale Opat na Kornatima i kod otočića Čavlin koji se nalazi jugozapadno od otoka Murtera.