Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA poziva sve zainteresirane  (restorane, OPG-ove, agroturizme i ostale pružatelje usluga, kao i građane) da se jave i podijele svoje recepte tradicionalne hrane. Recepti trebaju biti vezani uz područje Zadarske županije, te mogu podrazumijevati jela i slastice koje su se tradicionalno pripremale u različitim prigodama.

Svi recepti i načini pripreme jela prikupljaju se u sklopu projekta EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge - CUHaCHA čiji je cilj očuvanje kulinarske baštine i njena promocija u svrhu unaprjeđenja turističke ponude. Cilj ovog projekta je očuvati kulinarsku baštinu našeg kraja i oživjeti stare recepte naših predaka. Prikupljeni recepti i načini pripreme tradicionalnih jela koristit će se u svrhu promocije našega kraja i posluživati u ugostiteljskim objektima koji će biti promovirani na lokalnoj, regionalnoj i međunarodnj razini.

Ukoliko imate stare recepte, načine priprema starih jela i voljni ste ih podijeliti s nama, molimo Vas da nam se javite putem e-maila ili telefonski : kontakt osoba: Marta Glavić ([email protected], 023 628 452).
Sve detalje o Javnom pozivu i projektu možete pronaći na službenoj web, Facebook ili Instagram stranici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije.