Pročelnica Odjela za pravne i zajedničke poslove Milena Ikić raspisala je natječaj za tri radna mjesta u Zadarskoj županiji.

U Odsjeku za zajedničke poslove traži se savjetnik na određeno vrijeme radi zamjene duže vrijeme odsutnog službenika, koje može trajati do odlaska u mirovinu tog službenika na savjetničkom mjestu. Do sada nije bilo radnog mjesta savjetnika, ali je predviđeno sistematizacijom.

Uvjeti su magistar ili stručni specijalist društvene, humanističke struke, najmanje tri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položen državni ispit. Rok prijave za ovaj, jučer objavljen natječaj je 8 dana, za razliku od objave prijema na još dva radna mjesta u istom odjelu. Rok prijava za referenta u pododsjeku za pisarnicu i pismohranu te namještenika za tehničke poslove je 14 dana.

Za oba stalna radna mjesta potrebna je srednja stručna sprema. Za referenta uz upravnu, ekonomsku školu ili gimnaziju, traži se najmanje jedna godina radnog iskustva, dok se za namještenika za tehničke polove traži tehnička struka, položen ispit za ložača, vozački i uvjerenje za zaštitu na radu.

Zadarska županija priprema izmjene sistematizacije radnih mjesta zbog čega je poništen natječaj za mjesto pročelnika za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove. Posljednji natječaji objavljeni su u kolovozu i još nisu okončani odlukom o prijemu.

Jedno od oglašenih radnih mjesta je novo, ali predviđeno postojećom sistematizacijom - viši stručni suradnik za zdravstvo. Zadarskom bolnicom se prošlog mjeseca proširila vijest kako će na to mjesto biti zaposlena pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Darija Katuša kojoj ovog mjeseca završava mandat. Iako natječaj u Županiji nema svoj ishod, glasina je opovrgnuta iz više izvora.