U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije, a u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo d.o.o., za male je iznajmljivače sa područja Zadarske županije održano ukupno šest besplatnih edukacija i to od 4. do 6. listopada 2021. 

Dio je to aktivnosti za iznajmljivače-članove kluba kvalitete Welcome, projekta označavanja kvalitete obiteljskog smještaja Zadarske županije kojeg Turistička zajednica Zadarske županije provodi godinama, a ukupno je nazočilo preko 170 malih iznajmljivača.

- Interes i odaziv iznajmljivača pokazuje svjesnost naših domaćina o nužnosti trajnog educiranja, unapređenja vlastite ponude i neprekidne usmjerenosti na brigu o gostu. Zadarska županija poznata kao destinacija sjajnih domaćina u privatnom smještaju zbog kojeg nam se gosti i desetljećima vraćaju, istaknula je povodom održanih edukacija direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija.

Prve dvije edukacije održale su se 4. listopada u Zadru i Starigradu Paklenici, 5. listopada u Ninu i Biogradu, a u Benkovcu i Pagu 6. listopada.

Predavači su kroz dvosatno predavanje iznajmljivače upoznali s nizom tema zanimljivih upravo u ovom periodu nakon odrađene sezone - teme koje se odnose na ulaganje i znanje potrebno tijekom godine do sljedeće sezone, poput potreba gostiju, posebnih interesa, prilagodbe smještaja, upravljanja troškovima i cijenama, online marketinga, i slično. Propisi i slične teme planirani su za drugi dio edukacije u proljeće 2022. godine.

Svi sudionici edukacije dobili su Certifikat AP+ kojeg Savjetovalište za obiteljski smještaj i specijalizirani časopis "Apartman Plus" dodjeljuju malim iznajmljivačima.