Predsjedništvo SDP-a odlučilo je iz stranke izbaciti sedmero saborskih zastupnika koje su detektirali kao "kolovođe pobune", javlja N1.

- Sedam kolega će se isključiti iz SDP-a. Nisu poštovali odluke stranke i javnim istupima nanijeli su štetu stranci. Predsjedništvo je donijelo odluku o opomeni preostalih sedam kolega. Osnovat će se novi saborski Klub SDP-a, rekao je Peđa Grbin i dodao da SDP kao stranka nema sukoba. Sukob je postojao samo kod pojedinaca koji nisu htjeli prihvatiti da budu dio tima.

Naglasio je da ih je situacija posljednjih tjedana onemogućavala u provođenju politika i borbi za prava građana.

- Očekujem da će SDP iz ovoga izaći jači. Ovo je bio ružan proces, u nekim trenucima je previše zamarao dio hrvatske javnosti, a drugi dio je previše zabavljao. Tome je došao kraj, rekao je.

Tako će bez stranačke iskaznice, nakon Nikše Vukasa, Zvane Brumnića, Rajka Ostojića i Marine Opačak Bilić ostati i bivši predsjednik stranke Davor Bernardić, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Franko Vidović, Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina.

Podsjetimo kako je prije godinu dana raspušten županijski SDP pod vodstvom Sabljar-Dračevac, koja je sada detektirana kao jedna od "kolovođa pobune". Nezadovoljstvo radom Županijske organizacije SDP-a tada je došlo čak do vrha stranke.

Premda se protivio izbacivanju kolega, odlukom Predsjedništva nije izbačen Domagoj Hajduković, ali je tijekom rasprave online objavio da se "ponosno isključuje".

Ostali pobunjenici završit će s opomenom.