NOVO Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za nanošenje ozljeda psu.

Nakon što je jučer, 5. listopada u popodnevnim satima u Osječkoj ulici u Biogradu, na ulici, građanin pronašao ozlijeđenog psa pasmine belgijski ovčar te ga odveo kod veterinara gdje mu je pružena pomoć i kojom prilikom su mu utvrđene ozljede nastale od vatrenog oružja, policijski službenici su na temelju prikupljenih saznanja ubrzo došli do muške osobe nad kojom je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja.

Tako ga se sumnjiči da je jučer oko 15 sati iz lovačkog oružja, kojeg legalno posjeduje pucao u psa kojeg je tom prilikom ozlijedio.

Oružje mu je oduzeto, a protiv 60-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

RANIJE Stranica Shephard Biograd objavila je zastrašujuće fotografije teško ozlijeđenog psa u Biogradu na Moru (Osječka ulica). 

Iako se isprva pretpostavljalo da je riječ o prometnoj nezgodi, ispostavilo se da je upucan sačmaricom punjenom krupnom soli.

- Namjera punjenja sačmarice krupnom soli bila je da se psa ne usmrti već da mu se nanesu teške ozljede, sakaćenje i patnja, napisali su ljubitelji životinja koji su, srećom, reagirali na vrijeme i poduzeli sve kako bi se čipirani belgijski ovčar spasio.

Odmah je prevezen veterinaru u Zadar na rendgen i šivanje.

- Pas će preživjeti, noge nisu polomljene, vilica je napukla ali će zarasti, oko je sanirano ali ima rupu i postoji mogućnost gubitka tog desnog oka uslijed udarca, epilog je još jednog slučaja mučenja životnja na zadarskom području. 

Navode su nam potvrdili u zadarskoj policiji:

- Zaprimili smo dojavu o ozlijeđenom psu i poduzimamo sve potrebite radnje u cilju utvrđivanja i razrješavanja okolnosti ovog događanja, rekli su na naš upit.

Vrlo brzo je u policijske prostorije priveden muškarac koji se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.