Djelatnica Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ana Pedišić obratila se medijima priopćenjem u kojem tvrdi kako je i dalje žrtva mobbinga, zbog čega je bila u sporu s ustanovom, što potkrepljuje najnovijim primjerom s COVID-potvrdama.

- Kao što je poznato, od 4. listopada 2021.godine svi zdravstveni djelatnici su dužni imati tzv. COVID potvrdu bilo da su preboljeli ili su cijepljeni protiv koronavirusa, prilikom dolaska na posao. Onima koji ne postupe sukladno nalogu Stožera civilne zaštite i Ministarstva zdravstva, slijede sankcije u vidu umanjenih plaća, pa čak i otkaza.

Mediji se vrlo kvalitetno i opširno bave tom problematikom, pa ispod radara prolaze mučne životne priče kakva je moja kao prvostupnice sestrinstva zaposlene u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije. Naime, već dulje vrijeme nalazim se na bolovanju kao posljedice mobbinga na radnom mjestu i to od strane druge zaposlenice tog istog Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije koja je donedavno obavljala poslove voditeljice.

U vrijeme kada je dotična bila zamjena voditeljice napravila je WhatsApp grupu pod nazivom „sanitet" u kojem poziva sve djelatnike na cijepljenje, naravno tko se želi cijepiti. To je bilo u prosincu 2020. Budući dotična sustavno vrši mobbing nada mnom, jedino meni nije omogućila pristup informacijama odnosno jedino mene nije stavila u tu grupu čime mi je onemogućila da se cijepim, kaže Pedišić. Ona se ni kasnije nije cijepila jer smatra da se treba cijepiti kao zdravstveni djelatnik a ne običan građanin.

- Ista ta kolegica me napala 23. ožujka 2020. godine, no zbog toga nije trpjela nikakve sankcije već još uvijek nesmetano radi dok sam ja kao samohrana majka mjesecima kući sa bitno umanjenom plaćom. O sustavnom mobbingu koji se provodi nadamnom obavijestila sam nadležne institucije, pa i samog ravnatelja Ivicu Erlića, no do danas se ništa nije napravilo kako bi se zaustavilo takvo nehumano ponašanje. Ostvarenje pravde čekam na sudu obzirom sam preko odvjetnika i tužbu pokrenula.

Posebno ističem primjer Whatsapp grupe iz koje sam najmerno izuzeta čime mi se onemogućava pravovremeno informiranje na koje imaju pravo svi ostali djelatnici Zavoda za hitnu medicinu. Ja kao zdravstvena djelatnica se na taj način osjećam poniženo i diskriminirano. Spomenuta Whatsapp grupa na prvi pogled je nebitan detalj, no to je dokaz sustavnog provođenja mobbinga kojem sam izložena posljednjih godina, zaključuje Pedišić.