Turistička zajednica grada Zadra do utorka je zaprimila devet prijava na natječaj za zapošljavanje pripravnika - stručnog suradnika za turističku organizaciju. Za konačnu brojku čekaju se još molbe poslane poštom.

Podsjetimo, tijek natječaja budno prati potpredsjednik Gradskog vijeća Enio Meštrović (nezavisni) koji je pozvao sve zainteresirane Zadrane na prijavu, obećavajući bezuvjetnu podršku najboljem kandidate.

- Kako smo i rekli, razlog zbog kojeg smo dali svoju privatnost na izborima i prihvatili društvenu odgovornost ste Vi... mladi, kvalitetni, izvrsni... Vi koji do jučer niste imali zdravu nadu da je moguće dobiti posao u gradu Zadru ako niste stranački podobni. Vama želimo otvoriti vrata gdje god je moguće i gdje god se nas pita, poručio je tada Meštrović i na noge digao pojedine kandidate.

Uvjeti za ovo radno mjesto su: završena srednja škola, poznavanje jednog svjetskog jezika, stručni ispit ili polaganje u roku od godine dana te poznavanje rada na osobnom računalu. Najdiskutabilniji je onaj kojim se traži najmanje godinu dana radnog iskustva u struci, da bi se u tekstu istog natječaja napomenulo kako je "pripravnik osoba koja se prvi put zapošljava".