Relikvija sv. Ivana Pavla II. u pohodu je vjernicima u župama dva gradska dekanata, Zadar Istok i Zadar Zapad, od 1. do 22. listopada, u duhovnoj pripremi za proslavu blagdana sv. Ivana Pavla II.

Tu je relikviju Zadarskoj nadbiskupiji darovao kardinal Stanislav Dziwisz, dugogodišnji tajnik Karola Woytile, osobno je uručivši zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću za njegovog nedavnog boravka u Poljskoj, kada su se kardinal Dziwisz i mons. Puljić susreli u Krakowu prije nego je zadarski nadbiskup sudjelovao na beatifikaciji poljskog primasa Stefana Wyszynskog 12. rujna u Varšavi.

- Učinilo mi se prikladnim u Marijinom mjesecu listopadu pružiti priliku vjernicima gradskih župa da iskažu poštovanje svetim relikvijama Ivana Pavla II. Ovaj put ograničilo bi se izlaganje moći kroz župe u dva zadarska dekanata. nakon misnog blagoslova relikvije će se izložiti na javno štovanje puka, poručio je mons. Puljić.

- Papa Ivan Pavao II. bio je pravi vizionar s razvijenim osjećajem za povijesna zbivanja. Nastupao je s velikim razumijevanjem za ljude i njihovu prošlost, njihove teškoće i probleme. Nije ih ostavljao bez utjehe i nade, a crpio je snagu u molitvi i pouzdanju u Božju pomoć i Providnost, rekao je mons. Puljić, podsjetivši da je nakon njegovog izbora za papu jedan novinar zapisao: „Imamo Papu koji se zna ophoditi s masama, koji je jasan, čvrst i hrabar".

Relikvija sv. Ivana Pavla II. počela je pohod župama u crkvi sv. Šime u Zadru u petak 1. listopada, a u subotu 2. listopada relikvija je bila među vjernicima u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova na Voštarnici.

Relikvija sv. Ivana Pavla II. u zadarskim župama će biti prema sljedećem rasporedu: ponedjeljak, 4. listopada župa Bezgrešnog začeća BDM na Puntamici, srijeda, 6. listopada Uznesenje BDM na Belafuži, petak, 8. listopada sv. Josip na Plovaniji, subota, 9. listopada Gospa Loretska u Arbanasima, ponedjeljak, 11. listopada sv. Petar - Ploče, utorak, 12. listopada sv. Ante Padovanski na Smiljevcu, srijeda, 13. listopada sv. Roko - Bibinje, petak, 15. listopada bl. Alojzije Stepinac - Bili Brig, subota, 16. listopada sv. Šimun i Juda Tadej - Bokanjac.

Relikvija sv. Ivana Pavla II. u katedrali sv. Stošije puku će biti izložena u nedjelju, 17. listopada kada će misno slavlje uz proglas sinodalnog hoda predvoditi nadbiskup Puljić. U ponedjeljak, 18. listopada relikvija je u župi Kraljice Mira na Stanovima, utorak, 19. listopada Gospa od Ružarija i sv. Mihovil - Diklo i Kožino, srijeda, 20. listopada sv. Ivan na Relji i u četvrtak, 21. listopada u župi sv. Kasijana u Sukošanu. Na blagdan sv. Ivana Pavla II., u petak 22. listopada, relikvija će biti u pohodu učenicima u Klasičnoj gimnaziji Ivan Pavao II. Zadar.