Poznati su kandidati na izborima za vodstva u županijskoj, gradskim i općinskim organizacijama HDZ-a, koji će se održati 17. listopada. Svi kandidati morali su predati kandidature s najmanje 3% potpisa podrške članova teritorijalne organizacije kojoj pripadaju.

Na čelu Županijskog odbora Zadarske županije i Gradskog odbora Grada Zadra očekivano ostaju Božidar Kalmeta i Šime Erlić, koji su jedini predali kandidature. Puno je zanimljivija bitka za četiri potpredsjednička mjesta županijskog ogranka, jer se za njih javilo sedam kandidata.

Za potpredsjednika su se kandidirala četvorica dosadašnjih potpredsjednika - državni tajnik Josip Bilaver, župan Božidar Longin, načelnik Pakoštana Milivoj Kurtov i Jure Fabijan. Na ovim izborima "rukavicu su im bacili" državni tajnik Šime Mršić, načelnik Preka Jure Brižić i vatrogasni zapovjednik Željko Šoša.

U Gradskom odboru za potpredsjednike su se ponovno kandidirali Bruno Milin i Elvira Sterle, ali ne i gradonačelnik Branko Dukić, umjesto kojega je kandidat pročelnik Robertino Dujela. S obzirom da se biraju samo tri člana, oni su već sada izborni pobjednici, samo je pitanje redoslijeda i broja glasova.

U općinskim organizacijama neće biti većih promjena, tek treba zabilježiti odlazak Ivice Juričevića i Viktora Prtenjače s čela posedarskog i polačkog ogranka, a zamijenit će ih Josip Budan te Ivan Kaštelanac ili Marko Zagorac, koji će se boriti u Polači.

Popis svih kandidata dostupan je na internetskoj stranici HDZ-a Grada Zadra.