Opća bolnica Zadar od jutros radi sukladno naputku Ministarstva zdravstva o primjeni EU digitalne COVID potvrde ili predočenja odgovarajućeg drugog dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju na koronavirus. Kako bi se pripremili za današnji dan, iz Bolnice su pozvali 249 djelatnika koji nemaju digitalnu COVID potvrdu da se odazovu cijepljenju u bolnički laboratorij tijekom jučerašnjeg dana. Ostalo je 60-ak njih na bolovanju ili prodiljnome.

- Imali smo dva pozitivna nalaza asimptomatskih nositelja bolesti te time spriječili moguće unošenje koronavirusa u bolnicu, što je i bio cilj ovakvih mjera. Deset djelatnika kojima je bio upućen poziv nije se odazvalo testiranju jer imaju COVID potvrde, ali su im one istekle zbog proteka godine dana od preboljenja te se moraju javiti svojem liječniku kako bi regulirali svoj status, rekao nam je jutros ravnatelj OB Zadar dr. Željko Čulina.

Od svih djelatnika tako se samo jedan djelatnik neopravdano nije odazvao testiranju, ali danas nije trebao raditi pa bi se situacija trebala riješiti do potrebe dolaska na radno mjesto. S obzirom na ishod testiranja, nije bilo potrebno za bilo kakvom reorganizacijom posla te se on odvija prema planiranom rasporedu.

Čulina ističe i kako na JIL COVID-odjela nema pacijenata koji su cijepljeni s obje doze. U zadarskoj bolnici trenutačno su četiri osobe na respiratoru, 18 na COVID odjelu te još 15 u bolnici u Biogradu. Nije bilo cijepljenih medicinskih djelatnika da bi bili na respiratoru, demantirao je Čulina neka prošlotjedna nagađanja.